Haideti cu Imperator in Iordania

Durata circuit
Categorie: Flash
Grad de dificultate: Usor

Petra - Desertul Wadi Rum - Aqaba


Iordania are o mare traditie a ospitalitatii, fiind mereu o oaza de liniste intr-o zona plina de conflicte. Caravane de camile transportand marfuri, legiuni romane, armate musulmane sau ale cruciatilor au traversat aceste teritorii lasand in urma monumente care au impresionat mereu vizitatorii. 85% din suprafata Iordaniei este reprezentata de desert, insa acest procent include o multitudine de peisaje diverse, de la dunele de nisip rosiatic din Wadi Rum pana la stancile din sudul tarii. Desi primul gand te duce la desertul Iordaniei si la camile, aceasta tara este una in care se gasesc munti spectaculosi, plaje fine, castele si biserici antice, monumente UNESCO celebre in intreaga lume si totodata o populatie cu o cultura bogata si extrem de ospitaliera. 

Marea atractie a Iordaniei este Petra, oras antic construit de nabateeni la marginea desertului Arabiei si care este inclus pe lista celor mai Noi 7 Minuni ale Lumii. O vizita la Petra ramane in amintirile oricarui calator ca una dintre cele mai frumoase experiente de calatorie si este obiectivul principal pe care il vizitam.

Vom face si un safari cu jeepurile in « Valea Lunii », desertul Wadi Rum, una dintre cele mai reprezentative locatii ale Iordaniei, unde vom descoperi viata populatiei beduine si vom petrece o noapte in desert. Dupa Petra si Wadi Rum revenim la Aqaba, cea mai importanta statiune de la Marea Rosie pentru cateva ore de relaxare si zborul spre casa. 

Aceasta excursie in Iordania face parte din seria de 3 excursii cu Imperator in luna Martie si exista posibilitatea de a alege sa mergeti in toate cele 3 destinatii : Iordania – Arabia Saudita – Socotra sau sa combinati Arabia Saudita – Socotra. 

Detalii excursie Arabia Saudita : http://discover.exploretravel.ro/haideti-arabia-saudita-cu-imperator 

Detalii excursie Socotra : http://discover.exploretravel.ro/haideti-cu-imperator-socotra 

Cumulat costurile sunt 750 + 3250 + 2598 = 6598 Euro, insa beneficiati de o reducere si de scaderea unor zboruri internationale. Varianta cu 3 excursii are un pret special de 5950 Euro / persoana. 

Pentru cine doreste sa combine Iordania cu circuitul in Arabia Saudita are de achitat un tarif combinat intre cele 2 excursii : 3250 Euro + 750 Euro = 4000 Euro Din acest cost aveti reducere 5% = 3800 Euro / persoana 

Experiențe incluse în ofertă

 • Vei vizita Petra, una dintre cele 7 noi minuni ale lumii
 • Vei petrece o zi si o noapte in desertul Wadi Rum, printre cele mai frumoase deserturi din lume
 • Relaxare la piscina unui hotel de 5 stele in Aqaba la Marea Rosie

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare de pe Aeroportul Otopeni cu o cursa Wizz Air la ora 06.10 si aterizare pe aeroportul din Aqaba la ora 10.05. Sosire in Aqaba si intalnire cu ghidul local  la aeroport si plecare direct spre Petra. Dupa aproximativ 3 ore vom ajune la hotel in Petra pentru check-in . Dupa-amiaza vizitam Little Petra si revenim la hotel pentru cina.

Cina la hotel si dupa cina avem programata o prima vizita la PetraVom vedea Petra noaptea pentru o experienta deosebitaintr-un moment cand acest loc este mult mai linistit si frumos luminat cu lumanari si faclii care creaza atmosfera veche din aceasta antica cetate. Intoarcere seara la hotel pentru cazare.

Cazare: hotel P Quattro 4* sau similar 

Nivel cazare: superior

Mese: cina

Experienta: Vizita Little Petra si Petra by Night

Dupa micul dejun vom avea o zi plina pentru a vizita Petra , una dintre cele 7 noi minuni a lumii. Vom traversa canionul de un km denumit As – Siq colorat in 11 nuante naturale, flancat in ambele parti de stanci inalte de 80 de metri. Sapat in piatra roz, orasul a fost construit in secolul 6 i.e.n de catre nabateeni, un popor semitic, si combina mai multe stiluri arhitecturale precum cel nabateean, greco-roman, sirian si chiar egiptean. Intoarcere la hotel. Cina si cazare in Petra.

Cazare: hotel P Quattro 4* sau similar 

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun si cina

Experienta: Petra, una dintre cele 7 noi minuni a lumii

Dupa micul dejun, ne indreptam spre sudul Iordaniei pentru a vizita celebrul desert Wadi Rum. Vom intra in desert si timp de 2 ore vom face o excursie cu Jeep-urile prin desertul iordanian. 

Aceasta zona este spectaculoasa atat prin privelistea aproape selenara pe care o ofera cat si prin ecosistemul pe care il creaza. Mare parte a faunei este nocturna, din cauza soarelui si a temperaturilor ridicate din timpul zilei, insa cu putina atentie veti putea observa pasari, insecte si reptile si chiar si diferite plante, o parte din ele endemice. 

Wadi Rum a devenit renumit datorita filmului Lawrence al Arabiei, realizat in acest desert unde vremea si vanturile au creat un peisaj spectaculos.  Este descris de T.E. Lawrence ca „Vast, ecou si asemanator unui zeu”, iar de catre localnici ca „Valea Lunii”. 

Sosire la tabara de corturi si dupa-amiaza libera pentru plimbari prin zona taberei de corturi si pentru un ceai. 

Cina si cazare in tabara de corturi in mijlocul desertului. Vom putea vedea cerul instelat si vom experimenta stilul de viata al beduinilor din desert. 

Cazare: Aladdin Camp Wadi Rum sau similar 

Nivel cazare: corturi turistice in desert  

Mese: mic dejun si cina

Experienta: jeep tour in desert

Dimineata vom admira rasaritul de soare din desert si dupa micul dejun in tabara de corturi vom traversa dunele si cararile de munte din Wadi Rum in drum spre iesirea din desert. 

Pornim pe drumul spre Aqaba, statiune celebra la Marea Rosie. Golful Aqaba detine unul dintre cele mai nordice ecosisteme de corali din lume, fiind populat de 110 specii de coral moale si alte 120 de specii de coral dur. Sosire in jurul pranzului in Aqaba si oprire la un hotel de 5 stele pentru pranz si o dupa-amiaza de relaxare la plaja si la piscina. Vom avea acces la facilitatile hotelului pentru cateva ore inainte de plecarea inapoi spre casa. 

Vom incheia scurta excursie in Iordania cu o cina traditionala la un restaurant local iar dupa cina transfer la aeroport pentru imbarcare la cursa WIZZAIR spre Bucuresti cu plecare la ora 00:10 (pe 06.03.2022)  si aterizare la Bucuresti la 01:55. 

Cazare: -

Nivel cazare: superior

Mese: mic dejun, pranz si cina

Experienta: relaxare in Aqaba


Servicii incluse

Costuri

 • Adult in camera dubla: 750 Euro
 • Adult in camera single : 850 Euro

Marime grup

 • Grup minim de 10 persoane si grup maxim 16 persoane . 

 

Cost

Pachetul include

 • Bilet avion cu Wizz Air pe ruta Bucuresti – Aqaba – Bucuresti 
 • Bagaj de mana de 10 kg pentru Wizz Air 
 • Viza intrare in Iordania
 • 3 nopti cazare cu mic dejun si cina la hotelurile mentionate conform programului (sau similar)
 • Transferuri si vizite conform programului cu taxe de intrare la obiectivele turistice din program
 • Autobuz A/C la dispozitie, conform programului 
 • Excursie 4x4 prin desertul Wadi Rum – 2 ore 
 • Ghid local vorbitor limba romana in tururile de zi
 • Pranz in ultima zi la hotel de 5*
 • Acces la plaja si facilitatile hotelui de 5 stele in Aqaba pentru cateva ore 
 • Cina de ramas bun la un restaurant local din Aqaba
 • Insotitor de grup din partea Explore Travel : Cezar Dumitru 

 

Pachetul nu include:

 • Asigurarea medicala si asigurarea storno – optionale
 • Bacsis pentru ghidul local si soferi – aproximativ 50 USD / persoana
 • Alte mese care nu sunt incluse in program
 • Bauturile in cadrul meselor 
 • Cheltuielile personale
 • Testele PCR
Detalii servicii

Orar de zbor - Wizz Air 

02.03.2022       Bucuresti – Aqaba         06:10 – 10:05

06.03.2022       Aqaba – Bucuresti         00:10 – 01:55

Bilete de avion

2 nopti cazare hotel 4 stele in Petra si o noapte cazare intr-o tabara de corturi din desertul Wadi Rum

Cazare

Mic dejun in 3 zile, 3 cine si un pranz la un hotel de 5 stele in Aqaba  

Mese

Aceasta excursie in Socotra face parte din seria de 3 excursii cu Imperator in luna Martie si exista posibilitatea de a alege sa mergeti in toate cele 3 destinatii : Iordania – Arabia Saudita – Socotra sau sa combinati Arabia Saudita – Socotra. 

Cumulat costurile sunt 750 + 3250 + 2598 = 6598 Euro, insa beneficiati de o reducere si de scaderea unor zboruri internationale. Varianta cu 3 excursii are un pret special de 5950 Euro / persoana. 

Pentru cine doreste sa combine Socotra cu circuitul in Arabia Saudita are de achitat un tarif combinat intre cele 2 excursii : 3250 Euro + 2598 Euro = 5848 Euro Din acest cost aveti reducere 7% = 5438 Euro / persoana 

Modalitatea de plata a pachetului este:

 • Avans de 50% din valoarea pachetului in momentul inscrierii
 • Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

Acte necesare pentru calatoria in Iordania:

- pasaport biometric valabil inca 6 luni de la data intoarcerii din calatorie 

În cazul în care turistul renunţă din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:

a) 40% din tariful pachetului de servicii, dacă renunţarea se face intre momentul confirmarii ferme si cu pana la 45 de zile calendaristice inainte de data plecarii;

b) 60% din tariful pachetului de servicii, dacă renunţarea se face in intervalul 44 - 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

c) 75% din tariful pachetului de servicii, dacă renunţarea se face în intervalul 16 - 29 de zile înainte de data plecării;

d) 100% din preţul pachetului de servicii, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic de 16 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Atentie! Informatiile de mai jos se pot modifica din scurt. 

Este important sa se consulte site-ul https://www.mae.ro/travel-conditions/3705  cu privire la conditiile actuale de calatorie, la momentul rezervarii si inainte de plecare.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Procedura de intrare în Iordania prin punctele vamale terestre este disponibilă la pagina de internet: https://www.gateway2jordan.gov.jo/landplatform/ .

 

Începând cu luna iunie 2021, persoanele care călătoresc în Iordania din România au următoarele obligații:

 

•          să prezinte, inclusiv în format tipărit (printat), un test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data îmbarcării, inclusiv persoanele vaccinate. Copiii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură;

•          să obțină codul QR prin înregistrarea pe platforma online https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html înainte de îmbarcare, atât cei vaccinați, cât și cei ne vaccinați. Copiii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură;

-           pentru persoanele vaccinate cu schema completă (toate vaccinurile utilizate în România sunt recunoscute) nu se mai solicită efectuarea celui de-al doilea test PCR la sosirea în Iordania. Certificatul de vaccinare se prezintă și în format printat / original și se atașează la aplicația online pentru obținerea codului QR;

-           persoanele care nu sunt vaccinate cu schema completă trebuie să obțină codul QR, să accepte efectuarea celui de-al doilea test molecular tip PCR la sosirea în Iordania și să achite anterior călătoriei contravaloarea acestuia de 28 de dinari iordanieni (aproximativ 38 de dolari SUA), rezultatul urmând să fie recepționat prin mesaj tip SMS. Plata se va efectua online prin intermediul paginii de internet: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html. Copiii cu vârsta de până la 5 ani sunt exceptați de la această măsură. În situația în care rezultatul testului este pozitiv se va impune măsura autoizolării pentru o perioadă de 7 zile la domiciliul declarat sau în locații special amenajate în acest scop, cu suportarea cheltuielii de către pasager;

•          să completeze declarația disponibilă la pagina de internet: https://www.carc.jo/images/COVID19/Declaration-Form.pdf și să o prezinte la îmbarcare;

•          să instaleze aplicația mobilă „AMAN App” care atenționează utilizatorii atunci când sunt suspecți că au fost expuși la virusul SARS-CoV-2 și / sau când au intrat în contact cu o persoană care este infectată cu virusul SARS-CoV-2. Aplicația este disponibilă gratuit în App Store;

•          să informeze autoritățile iordaniene în cel mai scurt timp în cazul unor eventuale simptome specifice COVID-19;

•          să dețină o asigurare medicală de călătorie validă;

•          persoanele care declară orice informație eronată sau care nu corespunde realității privind statul de proveniență sunt amendate cu o sumă în cuantum de 10.000 de dinari iordanieni.

 

Documente de calatorie

 • Cetățenii români care doresc să călătorească în Iordania trebuie să fie în posesia unei vize, iar valabilitatea pașaportului să fie de cel puțin 6 luni. Viza se poate obține la reprezentanțele diplomatice ale Iordaniei din străinătate, dar și la frontieră, inclusiv la Aeroportul Internațional "Queen Alia" Amman - contra cost  (40 dinari iordanieni - aprox. 56 USD).

 

Atenție! Cetățenii români posesori de pașapoarte simple temporare nu pot obține viza de intrare la frontieră, fiind necesar să se adreseze în prealabil unei reprezentanțe diplomatice iordaniene. La 11 februarie 2019, autoritățile iordaniene au introdus o procedura prealabilă de solicitare a vizei pentru posesorii de pașapoarte temporare, prin accesarea următorului link: https://eservices.moi.gov.jo/MOI_EVISA/faces/Pages/Runnables/login.jsf. Termenul de soluționare este de 10 zile lucrătoare iar solicitanții de viză sunt informați direct, prin telefon sau poșta electronică, cu privire la soluționarea cererii, moment în care solicitantul se va deplasa la sediul ambasadei iordaniene pentru emiterea vizei.  

 

Atenție! Autoritățile iordaniene aplică în pașaportul simplu electronic viză de intrare în această țară, cu valabilitate de 30 zile.

 

Atenție! Sancțiunea pentru depășirea termenului de valabilitate a vizei este de 1,5 JD/ fiecare zi întârziere (amenda pentru o lună depășire ridicându-se la 45 JD).

 


Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Petra
Wadi Rum
Desertul Wadi Rum
Desertul Wadi Rum
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum