Croazieră Fiorduri Norvegiene, Cerc Polar & Cap Nord

Următoarea plecare: 04.07.2024
Durata circuit
15 zile
2,850 Euro / persoană
Grup: între 20 și 24 persoane
Locuri disponibile: 4
Categorie: Flash
Grad de dificultate: Usor

Exploreaza fiordurile norvegiene 04 - 18 iulie 2024


Vă invităm să explorați la bordul vasului de croazieră Jewel of the Seas țărmul Vestic al Norvegiei, cu faimoasele sale fiorduri, cascade și orașe pitorești, situate la sud și la nord de Cercul Arctic (Cercul Polar de Nord) = 66°33′49.1″ N dar si Honnigsvag, cel mai nordic port de pe traseu (70°58'55.52" N), de unde puteți ajunge la North Cape (Cap Nord), extremitatea nordică a Europei (71° 10′ 21″ N).

 

Experiențe incluse în ofertă

 • Bucura-te de Fiordul Geiranger, considerat cel mai frumos din Norvegia
 • Traverseaza Cercul Polar de Nord la bordul vasului
 • Descopera Capul Nord, extremitatea nordică a Europei
 • Fa o plimbare in orasele Tromso, Flam sau Alesund
 • Exploreaza Ghețarul Briksdal, braț al Ghețarului Jostedal, cel mai mare din Europa

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Ne vom întâlni la ora 04:30 în Aeroportul ‘Henri Coandă’ cu reprezentatul Exact Travel și vom pleca spre Amsterdam cu zborul KL 1372 (07:00 – 08:55).

Ajunși în Amsterdam vom face un tur panoramic de oraș cu autocarul. În continuare timp  liber pentru o plimbare în zona centrală, în Piața Dam, unde puteți vedea Palatul Regal, Nieuwe Kerk (Biserica Nouă, terminată în 1408) și Monumentul Național.

Doritorii pot face  o mini-croazieră pe renumitele canale ale ”Veneției Nordului (tarif: 15/persoană).

Transfer la hotel pentru check-in.

Timp liber la dispoziție pentru a continua explorarea orașului pe cont propriu.

 • Cazare în Amsterdam la hotel 3* (Casa sau similar).

Transfer la terminalul de croaziere pentru îmbarcarea pe vasul Jewel of the Seas, al companiei Royal Carribean. Vasul dispune de 1097 cabine, în care pot fi cazați până la 2700 pasageri, cărora le oferă o gamă largă de facilități: cabine spațioase, restaurante și baruri, sală de teatru, piscine și jacuzzi, sală de fitness și pistă de jogging, spa, magazine și cazino etc. Vasul va părăsi portul la ora 17:00.

În cele 14 zile petrecute la bord vom beneficia de pensiune completă și programe de divertisment oferite tuturor pasagerilor: seri de spectacol, concerte de muzică live în diferite saloane ale vasului, conferințe de prezentare a escalelor, lecții de dans sau de yoga, concursuri de cultură generală, bingo, licitații de artă, activități distractive și jocuri organizate pe punte și multe altele.

În fiecare seară vom găsi în cabină programul activităților planificate pentru ziua următoare, inclusiv orarul restaurantelor și informații despre ținuta recomandată, elegantă sau uzuală.

 • Mese: mic dejun la hotel, dejun și cină pe vas.

Vasul navighează prin Marea Nordului, înspre fiordul Geiranger de pe coasta vestică a Norvegiei.

 • Mese: pensiune completă la bordul vasului.

Fiordul Geiranger UNESCO, considerat cel mai frumos din Norvegia, este o adevărată minune a naturii, care poate fi admirată în primul rând de pe puntea vasului, atât la sosire, cât și la plecare. Nu trebuie să ratați spectaculoasele cascade Seven Sisters (Șapte Surori) și Brudesløret (Vălul Miresei).

Puteți opta pentru una dintre numeroasele excursii oferite de vas sau puteți debarca în satul cu numai 250 de locuitori, ale cărui principale atracții sunt micuța biserică octogonală din lemn datând din 1842, micul muzeu de la centrul de informare Norwegian Fjord Centre și Fossevandringspectaculosul traseu cu 327 de trepte, între sat și centrul de informare, de-a lungul văii presărate cu cataracte și o frumoasă cascadă.

 • Mese: pensiune completă la bordul vasului.

În această escală vasul vă propune o serie de excursii opționale care vă oferă ocazia să descoperiți atât punctele de interes din oraș, cât și cele din împrejurimi, cum ar fi lumea subterană din peștera Bergtatt  sau spectaculosul  Atlantic Ocean Road, inaugurat în 1989.

Dacă preferați să faceți o vizită pe cont propriu, atunci puteți face un tur de aproximativ 2,5 km, pentru a vedea Primăria, Catedrala, Biserica Catolică St. Sunniva, Muzeul Romsdal, cu peste 40 de clădiri ce ilustrează evoluția de la epoca Vikingilor până la sfârșitul sec.19., vila The Chateau, renumită pentru grădinile sale,

 • Mese: pensiune completă la bordul vasului.

Vasul navighează prin Marea Norvegiei, spre extremitatea nordică a continentului european, traversând Cercul Polar de Nord (66°33′49.1″ N), numit și Cercul Arctic.

 • Mese: pensiune completă la bordul vasului.

Honningsvag, cu circa 2500 de locuitori, este cel mai nordic oraș din Norvegia continentală (70°58'55.52" N), situat la aprox. 33 km de Capul Nord (Nordkapp / North Cape), extremitatea nordică a Europei (71° 10′ 21″ N).

Cea mai interesantă dintre excursiile oferite de vas este cea la Capul Nord, unde se întâlnesc oceanele Atlantic și Arctic. După ce veți admira faleza spectaculoasă, cu monumentul în formă de glob pământesc, puteți vizita muzeul de la centrul de informare și viziona spectacolul multi-media despre condițiile climatice și derularea anotimpurilor în acest mediu unic. De asemenea, puteți achiziționa suveniruri specifice și expedia cărți poștale cu timbrul unicat Nordkapp.

Honningsvag este locul unde soarele nu apune timp de peste 2 luni și jumătate, între 13 mai și 30 iulie 2024. În această perioadă poate fi văzut ”soarele de la miezul nopții”, pe care noi îl putem admira de pe vas, în drum spre următoarea escală, Tromso, unde soarele nu apune intre 18 mai și 25 iulie 2024.

 • Mese: pensiune completă la bordul vasului.

Orașul Tromso, situat la 350 km nord de Cercul Arctic, este cel de-al treilea ca populație dintre orașele situate în interiorul Cercului Arctic (după Murmansk și Norilsk din Rusia).

Printre atracțiile sale se numără casele din lemn construite între 1789 și 1904, Catedrala din lemn (1861) și moderna Catedrală Arctică (1965), Muzeul Polar, amenajat într-un fost depozit din port și Polaria, modernul centru dedicat prezentării mediului arctic,

Excursiile opționale din această escală vă oferă multiple posibilități de a cunoaște orașul și regiunea: tururi de oraș, vizită la o crescătorie de câini Husky, vizita unui sat de pescari și multe altele.

 • Mese: pensiune completă la bordul vasului.

Vasul navighează spre sud, traversând din nou Cercul Arctic.

 • Mese: pensiune completă la bordul vasului.

Micuțul orășel Flam, cu doar 350 de locuitori, este situat în capătul interior al fiordului Aurlandsfjorden, ramură a fiordului Sognefjorden, cel mai lung (205 km) și cel mai adânc (peste 1300 m) din Norvegia. Principala atracție din Flam este reprezentată de calea ferată Flam - Myrdal, una dintre cele mai abrupte din lume, cu o lungime de 20.2 km, diferență de nivel de 866 m, pantă maximă de 5.5%, 20 de tuneluri și un pod.

Serviciul specializat de pe vas vă invită în excursii opționale pentru toate gusturile, nu numai cu trenul, ci și cu autocarul, pentru a vizita cele mai interesante obiective din împrejurimi: vechile case din lemn din Laerdal, Biserica de lemn din Borgund, Valea Aurland, ”Marele Canion al Norvegiei”, Valea Stalheim, cascada în trepte Tvindefossen și multe altele.

 • Mese: pensiune completă la bordul vasului.

Orășelul Alesund este renumit pentru centrul său cu clădiri în stil Art Nouveau (Jugendstil), construite după marele incendiu din 1904. Vă recomandăm o plimbare prin centrul orașului pentru a vedea Jugendstilsenteret (Centrul Jugendstil) amenajat într-o fostă farmacie, Muzeul de Artă Contemporană Kube, frumoasa Biserică Parohială, construită în 1909 și multe altele.

Cei interesați pot vizita Muzeul Pescuitului și Muzeul Orășenesc sau Acvariul Atlanterhavsparken,

Iubitorii de drumeție pot urca până la punctul de belvedere Aksla, la 180 m altitudine, de unde pot admira ora;ul, insulele din apropiere șI lanțul muntos Sunnmorsalpane.

Deoarece Alesund este baza celei mai mari flote de pescuit de cod din Norvegia, acesta este locul potrivit pentru a degusta preparate din pește și fructe de mare.

 • Mese: pensiune completă la bordul vasului.

Localitatea Olden, cu aproximativ 500 locuitori, este situată la vărsarea râului Oldeelva într-un braț al Nordfjorden, unul dintre cele mai lungi fiorduri din Norvegia (peste 100 km). La cheul de debarcare de pe vasul de croazieră, aflat la aproximativ 1 km de centru, veți găsi un punct de informare turistică, magazine de suveniruri, trenulețul turistic ce face turul localității.

Printre atracțiile din vecinătate se numără Ghețarul Briksdal, braț al Ghețarului Jostedal, cel mai mare din Europa și telecabina din Loen, care urcă din satul de pe malul fiordului până la Vârful Hoven (1011 m).

 • Mese: pensiune completă la bordul vasului.

Bergen, cel de-al doilea oraș al Norvegiei, a fost fondat, conform tradiției, de regele Olav Kyrre în anul 1070. Dintre cele mai importante obiective turistice din oraș menționăm Bryggen UNESCO, cheul istoric cu clădiri multicolore din lemn, ce amintesc de perioada Ligii Hanseatice, Muzeul Hanseatic și Catedrala, menționată pentru prima dată în 1181, dar afectată de incendii și refăcută de mai multe ori.

Pentru a descoperi frumusețile orașului Bergen puteți face un tur cu autobuzul turistic. Acesta are un traseu cu 13 opriri la cele mai importante obiective turistice, printre care și stația funicularului Floybanen, care urcă pe Muntele Floyen (de fapt un deal de 320 m), de unde, dacă este senin, puteți admira panorama orașului.

 • Mese: pensiune completă la bordul vasului.

Această ultimă zi petrecută pe vasul de croazieră este ideală nu numai pentru a face ultimele cumpărături și a pregăti bagajele în vederea debarcării, dar și pentru a rememora experiențele trăite la bordul vasului și în escale și a vă lua rămas bun de la noii prieteni pe care vi i-ați făcut în timpul croazierei.

 • Mese: pensiune completă la bordul vasului.

Vasul va acosta în portul din Amsterdam la ora 06:00. După debarcare vom face o excursie în orașe emblematice de la sud de Amsterdam, renumite destinații turistice:

 • Rotterdam, cel de-al doilea oraș din Regatul Țărilor de Jos și cel mai mare port maritim din Europa;
 • pitorescul Delft, orașul pictorului Jan Vermeer, al porțelanului și al renumitei Universități Tehnice;
 • Haga, sediul Guvernului și al Curții Internaționale de Justiție.

Transfer la aeroport pentru zborul KL 1377 spre București (20:55 – 00:35).

Sosire în București după miezul nopții (19.07.24).


Servicii incluse

 • Adult in cabină interioară2850
 • Adult in cabină cu fereastră: 3190
 • Adult in cabină cu balcon: 3950 €
Cost

Programul include:

 • Transport cu avionul București – Amsterdam și retur;
 • Taxele de aeroport;
 • 1 noapte cazare la hotel de 3*, cu mic dejun inclus;
 • 13 nopți cu pensiune completă la bordul vasului Jewel of the Seas al liniei Royal Caribbean;
 • Tur de oraș Amsterdam cu ghid local;
 • Excursie inclusă la Rotterdam, Delft si Haga cu ghid local;
 • Însoțitor român vorbitor de limba engleză pe toată durata programului;
 • Transferuri și intrări la obiectivele turistice, conform programului;
 • Autocar/microbuz pentru transferuri aeroport – hotel – aeroport și în alte zile conform programului;

Programul NU include:

 • x Alte mese decât cele menționate în program;
 • x Băuturile alcoolice și nealcoolice;
 • x Cheltuieli de natură personală;
 • x Plimbare cu barca pe canale în Amsterdam: 20 €/persoană (se achită la înscriere);
 • x Bacșișuri pentru șoferi și ghizi locali (15 €/persoană, suma se va înmâna conducătorului de grup);
 • x Bacșișurile de la bordul vasului (16$/persoană/zi, suma se va achita la bordul vasului);
 • x Asigurare medicală și storno (recomandate).
Detalii servicii

Orar de zbor: KLM

04.07.2024

Bucuresti    

Amsterdam   

  07:00

  08:55

         

18.07.2024   

Amsterdam  

Bucuresti

  20:15  

  00:35  

Bilete de avion
 • 1 noapte cazare la hotel de 3* in Amsterdam 
 • 13 nopți la bordul vasului Jewel of the Seas al liniei Royal Caribbean;
Cazare
 • in Amsterdam cu mic dejun inclus;
 • 13 nopți cu pensiune completă la bordul vasului Jewel of the Seas al liniei Royal Caribbean;
Mese

 • Pentru rezervare fermă, se va plăti o primă tranșă de 40% din contravaloarea programului, iar diferența se va achita cu minimum 65 de zile înainte de data plecării.
 • Pentru plecările în mai puțin de 65 de zile de la rezervare, se va achita integral.
 • 40 % dacă retragerea se face cu 65 zile înaintea începerii excursiei;
 • 100 % dacă retragerea se face mai târziu de 64 zile înaintea începerii excursiei sau dacă turistul nu se prezintă la locul de plecare în ziua și la ora stabilită.

Pentru călătorie aveți nevoie de pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data întoarcerii în țară

 • Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croazieră este cea oficial atribuită de organele de resort din țările respective.
 • Pentru anumite facilități din hotel sau din cameră, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; în momentul sosirii la hotel, solicitați recepționerului sau conducătorului de grup să vă informeze cu exactitate asupra lor;
 • Agenția noastră depune toate eforturile necesare pentru a vă respecta preferințele, dar nu putem garanta camere duble sau twin (pat matrimonial sau paturi separate), respectiv camere de fumători sau nefumători decât în limita disponibilității acestor facilități la hotelurile partenere;
 • În situații de excepție ( evenimente, congrese, conferințe, târguri etc. ) agenția poate opera modificări în structura programului, fără a afecta vizitarea obiectivelor turistice. 
 • Compania aeriană și orele de zbor menționate în program sunt cu titlu informativ și pot fi schimbate. Agenția nu este responsabilă în cazul în care programul turistic nu poate fi realizat, parțial sau total, din cauza modificării orarului de zbor, întârzierii sau anulării curselor aeriene. Siguranța bagajelor pe durata transportului aerian cade în sarcina companiei aeriene.
 • Taxele de aeroport sunt valabile la data întocmirii programului și pot fi modificate până la emiterea biletelor de avion.                                                 
 • Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regulă seara, putând apărea întârzieri din cauza condițiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variază de la o zi la alta, în funcție de programul turistic. Agenția nu se face răspunzătoare pentru nerespectarea sau întârzierea programului turistic din cauza condițiilor de trafic (ambuteiaje, închiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turiști (întârzieri, atitudini ofensatoare sau ostile față de ghizi, conducătorii auto etc.).
 • Pentru programele care presupun obținerea vizei înainte de plecare, turiștii au obligația să trimită toate documentele solicitate agenției în termenul prevăzut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obține viza din cauza timpului scurt până la plecare. În cazul în care obținerea vizei este condiționată de prezența fizică a turiștilor pentru interviu, aceștia au obligația de a se prezenta la data și ora la care s-a făcut programarea. Refuzul autorităților consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agenției, exonerează agenția de la orice răspundere. Turiștilor cărora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna întreaga sumă achitată în avans, mai puțin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind în funcție de data anulării serviciilor. Taxa de viză perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se rambursează. În cazul în care turistul își planifică mai multe vacanțe succesive și nu trimite documentele la timp / nu se prezintă personal pentru obținerea vizei, agenția nu poate fi trasă la răspundere iar turistul are obligația de a-și obține singur viza necesară călătoriei.
 • Pe durata croazierelor toate plățile efectuate ( băuturi, cumpărături, masaj etc ) se înregistrează pe cardul personal pe care fiecare turist îl primește la îmbarcare. Micul  și prânzul se servesc în regim bufet iar cina se servește ori în restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager având o anumită masă rezervată, de la începutul până la sfârșitul croazierei. Bagajele, atât la îmbarcare cât și la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabină primește un buletin informativ cu toate activitățile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot să difere din punct de vedere al confortului unele față de altele, cu toate acestea diferența de preț este dată de poziționarea acestora pe vas, cele aflate pe punțile superioare fiind de regulă mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regulă cabine interioare / exterioare sau cu balcon, din categoria celor garantate (fără posibilitatea alegerii poziției pe o anumită punte) și se nominalizează cu cel mult o săptămână înainte de plecare. Agenția nu se face responsabilă în cazul în care apar nemulțumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croazieră poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioară la o categorie superioară) fără o informare în prealabil și în mod aleatoriu iar agenția nu  poate fi trasă la răspundere. În porturile în care oprește vasul, turiștii au posibilitatea să cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau să își facă propriul program, însoțitorul român neavând obligativitatea de a-i însoți.
 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu;

Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum