Bordeaux, incursiune în lumea vinului

Următoarea plecare: 30.06.2022
Durata circuit
5 zile
940 Euro / persoană
Grup: între 14 și 18 persoane
Locuri disponibile: 18
Categorie: Flash
Grad de dificultate: Usor

Alte date de plecare

11.08.2022 / 18 locuri / 940.00 euro   Rezervă

Bordeaux - Saint-Emilion - Golful Arcachon

Cum ar fi sa fugi intr-o escapada de 4 zile in care sa explorezi teritorii fermecate, unde Regele Bachus e atotstapanitor? Sa te lasi sedus de licoarea rosie-rubinie, intr-un oras plin de istorie dar cu o pregnanta amprenta a noului. Sa experimentezi atmosfera in crame vechi dintr-o regiune viticola de renume precum Saint Emilion. Sa petreci o zi de vara la Oceanul Atlantic in golful Arcachon, unde vei degusta cele mai bune stridii din Franta. 


Regiunea Bordeaux a fost un loc important pentru schimburile comerciale inca de acum 2000 de ani, de cand galo-romanii au inceput sa produca vin aici si are mai multe cladiri aflate pe lista monumentelor nationale decat orice alta regiune a Frantei, exceptand Parisul. 

Descris de UNESCO drept “un oras istoric locuit, un ansamblu urban si architectural remarcabil”, Bordeaux trece astazi printr-o metamorfoza spectaculoasa cu mai multe proiecte economice si artistice. 

Experiențe incluse în ofertă

 • Vizitarea satului Saint Emilion cu degustare de vin la un Chateau
 • Tur panoramic si pietonal prin Bordeaux
 • Vizita golfului Arcachon si degustare de stridii
 • Croaziera pe raul Garonne cu degustare de vin
 • Vizita la Cite du Vin, un muzeu dedicat istoriei si industriei vinului

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare de pe Aeroportul Otopeni cu o cursa Blue Air la ora 19:00 si aterizare pe aeroportul din Bordeaux la ora 21:30La sosire, luam autobuzul direct spre gara centrala din Bordeax si ajungem imediat la hotelul nostru pentru cazare. 

Cazare: Hotel Novotel Bordeaux Centre Saint Jean 4* in Bordeaux     

Nivel cazare: superior boutique hotel

Mese: -

Experienta: Bienvenue en Bordeaux 

Daca spui Bordeaux, spui vin rosu bun. Un vin bun are intotdeauna o poveste, in plus, mai inspira cateva noi povesti in jurul sau.

Oraselul Bordeaux este precum o carte deschisa... file nenumarate despre vinuri alese si mancare rafinata, despre arhitectura veche dar si cladiri noi, despre bulevarde largi dar si parcuri  romantice, despre mers cu bicicleta, la pas sau cu barca.

Si, pentru ca faptele vorbesc cel mai bine, aflati ca jumatate din suprafata orasului a fost declarata patrimoniu Unesco (fiind cea mai mare suprafata urbana din lume ce poarta aceasta clasificare). In plus, conform clasificarii Lonely Planet, orasul se afla in top 10 orase din 2017.

Descoperim alaturi de un ghid local orasul la pas, cu frumusetile arhitecturale recunoscute: Place de la Boursesi Mirror d’Eau, simbolul orasului, reflectia cladirii in apa (sistem de bazine cu apa de 2 cm ce creeaza efecte de oglinda si ceata, in functie de vreme), catedrala gotica Saint-AndreLe Grand Theatre sau cele 7 poduri ale orasului printre care Pont de Pierre (Podul de piatra) cu cele 17 arcade, construit in timpul domniei lui Napoleon (fiecare arcada reprezinta una dintre victoriile imparatului).

Dupa un tur panoramic cu autocarul continuam vizita orasului cu o plimbare prin centrul isoric si restul zilei este libera pentru masa de pranz si ceva cumparaturi. 

Bordeaux poate fi explorat pe biciclete si dupa-amiaza poti incerca o plimbare pe 2 roti prin Bordeaux (Bordeaux este unul dintre orasele recunoscute bike-friendly, cu foarte multe piste pentru biciclete si un sistem foarte bine pus la punct de bike-sharing). 

Cazare: Hotel Novotel Bordeaux Centre Saint Jean 4* in Bordeaux     

Nivel cazare: superior hotel

Mese: mic dejun 

Experienta: vizita ghidata in Bordeaux 

Aceasta zi este o invitatie de a impartasi mostenirea culturala a regiunii si conceptul „Bordeaux Art de Vivre” in inima unei podgorii prestigioase si descoperirea caracteristicilor specifice vinurilor Saint Emilion. 

Situat in inima zonei viticole Bordeaux, Saint-Emilion este un orasel care isi pastreaza farmecul medieval cu “chateau”-uri, turnuri fortificate, cu stradute vechi de piatra, cu ruine si biserici romane si o retea de tuneluri subterane cu temperatura ideala pentru depozitarea vinurilor (este chiar si o catedrala sapata sub pamant).  In 1999, pentru prima data, un peisaj de vita de vie a fost recunoscut ca un peisaj cultural, demn de a fi inclus in Patrimoniul Mondial Unesco si zona Saint Emilion este considerata un exemplu remarcabil al unui peisaj viticol care a supravietuit intact si care este in activitate pana in prezent. Microclimatul zonei are caracteristici perfecte pentru vinificatie, alaturi de structurile geologice speciale (nisipuri, lut, calcar etc.).

Facem o degustare de vinuri la un castel din Saint Emilion. Oamenii locului vor impartasi din minunata traditie a vinului bine facut si totodata vor dezvalui din mirajul bucatariei frantuzesti.

In mediul pitoresc rural povestile despre zonele viticole, despre metodele de preparare traditionale, despre denumirile vinurilor de Bordeaux si cate si mai cate se vor depana cu un alt ritm.

Vom continua cu vizita orasului Saint Emilion, unul dintre cele mai interesante orase din Franta datorita numeroaselor cladiri vechi inchise intr-un spatiu foarte mic si farmecului poetic al ruinelor sale. Orasul si-a pastrat cateva dintre fortificatiile sale: biserica colegiala, biserica monolitica, castelul orasului, turla patrata a iacobinilor, zidul orasului si meterezele transformate in gradini. 

Timp liber pentru pranz la unul dintre micile restaurante locale si dupa-amiaza oprim la o noua crama pentru a doua degustare a zilei, inainte de a face o ultima oprire la Chateau de Vayres, monument istoric al Frantei de unde avem o frumoase vedere catre raul Dordogne. 

Intoarcere in Bordeaux si timp liber pentru cina 

Cazare: Hotel Novotel Bordeaux Centre Saint Jean 4* in Bordeaux     

Nivel cazare: superior boutique hotel

Mese: mic dejun si pranz

Experienta: vizitarea satului Saint Emilion cu degustare de vin la un Chateau

In aceasta zi pornim catre Oceanul Atlantic pentru a vizita Golful Arcahon, situat intre Cote d’Argent si Cote des Landes. In secolul 19 burghezimea din zona Bordeaux a ales acest golf ca loc de relaxare si vacanta datorita frumusetii peisajului sau, dar mai ales a climei blande cu mult soare pe toata durata anului. Zona este celebra acum si pentru cele mai bune stridii din Franta, crescute in fermele de stridii din golf.

Descoperim astazi un loc natural unic si de o frumusete deosebita. Exploram zona denumita “Orasul de Iarna” unde se afla case de vacanta a caror arhitectura este printer cea mai frumoasa din Dordogne. Ne bucuram de o plimbare cu barca cat mai aproape de insula pasarilor si cu o degustare a celebrelor stridii insotite de un pahar de vin alb. 

Nu ratam o oprire la duna Pilat, cea mai mare duna de nisip din Europa si o vizita la una dintre fermele de stridii. Ne vom relaxa pe una dintre plajele salbatice ale golfului si vom avea timp pentru pranz la unul dintre restaurantele de pe zona de promenada. 

Cazare: Hotel Novotel Bordeaux Centre Saint Jean 4* in Bordeaux     

Nivel cazare: superior boutique hotel

Mese: mic dejun

Experienta: degustare de stridii in golful Arcacharon

Orasul Bordeaux este impanzit si de cladiri noi cu linii arhitecturale moderne, indraznete. Cite du Vin este mai mult decat o cladire cu personalitate, mai mult decat un muzeu: este un centru cultural dedicat in intregime vinului, cu tot ce inseamna istorie, cu traditii si civilizatii. Vizita acestui muzeu impresionant urmata de o croaziera cu degustare de vin pe raul Garonne inainte de a ne lua ramas bun de la orasul Bordeaux si de a pleca spre aeroport. 

Seara ne deplasam la aeroport pentru imbarcare pe zborul companiei Blue Air cu plecare la ora 22.00. Sosire in Bucuresti la ora 02.30 AM.

 

Mese: mic dejun

Experienta: vizita Cite du Vin si croaziera cu degustare de vin

×Inchide

Servicii incluse

Costuri

 • Persoana in camera dubla: 940 Euro
 •  Persoana in camera single: 1150 Euro

Marime grup

 • Grup minim de 14 persoane. Grup maxim 18 Persoane
 • In cazul in care grupul minim nu se realizeaza, excursia se anuleaza sau tariful se recalculeaza.
Cost

Orar de zbor: BLUE AIR

Joi

Bucuresti 

Bordeaux

19:00

21:30

Durata: 2 ore si 30 de minute

           

Luni

Bordeaux

Bucuresti

22:00

02:30

Durata: 2 ore si 30 de minute 

Bilete de avion

Pachetul include

 • Bilet de avion: Bucuresti – Bordeaux si retur cu Blue Air 
 • Bagaj de mana mic cu dimensiunea de 40x30x20 cm
 • Toate taxele de aeroport 
 • Bilete de autobuz public pentru transportul aeroport - hotel - aeroport
 • Cazare 4 nopti la Hotel Novotel Bordeaux Centre Sant Jean 4* sau similar
 • Mese: 4 mic dejun si un pranz 
 • Experiente: 
 • Excursie de o zi la Saint Emilion cu vizitarea satului, 2 degustari de vin si pranz

Include: transport privat, ghid local, degustari de vin, intrari, pranz

 • Excursie la Golful Arcachon cu degustarea de stridii locale si vin
 • Vizita panoramica si pietonala a orasului Bordeaux cu ghid local
 • Vizita la Cite du Vin 
 • Croaziera pe raul Garone cu degustare de vin de Bordeaux
 • Insotitor de grup
 • TVA

 

Pachetul nu include

 • Taxa de bagaj de mana mare : aproximativ 40 Euro/piesa de bagaj de maxim 10 kg/dus-intors (optional)
 • Taxa de bagaj de cala: aproximativ 70 Euro/piesa de bagaj de maxim 20 kg/dus-intors (optional)

Nota! O familie de 2 persoane poate opta pentru un singur bagaj de cala, sau doar pentru 2 bagaje de mana mari. 

 • Loc prerezervat in avion: de la 20 Euro / persoana / dus-intors 
 • Asigurarea medicala recomandata
 • Asigurarea storno optionala, se incheie in aceeasi zi cu contractul turistic 
 • Taxele hoteliere locale, se achita personal, la receptia hotelului
 • Transportul local, in afara celui mentionat la servicii incluse
 • Alte excursii si activitati optionale
 • Alte mese in afara celor mentionate in program
 • Bacsisul pentru ghizii si soferii locali 
Detalii servicii

• Cazare 4 nopti la Hotel Novotel Bordeaux Centre 4* sau similar

Cazare

• Mese: mic dejun si un pranz

Mese
 • Excursie de o zi la Saint Emilion cu vizitarea satului, 2 degustari de vin si pranz

Include: transport privat, ghid local, degustari de vin, intrari, pranz

 • Excursie la Golful Arcachon cu degustarea de stridii locale si vin
 • Vizita panoramica si pietonala a orasului Bordeaux cu ghid local
 • Vizita la Cite du Vin 
 • Croaziera pe raul Garone cu degustare de vin de Bordeaux
Experiente locale

• Avans de 50% din valoarea excursiei in momentul inscrierii.
• Plata integrala cu cel tarziu 30 de zile inainte de data plecarii.

In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe urmatoarele penalizari:
 

 1. 50% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face din momentul rezervarii pana cu cu mai mult de 31 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
 2.  75% din tariful pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 30 - 15 zile  calendaristice inainte de data plecarii;
 3. 100% din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 14 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.
 • Carte de identitate sau pasaport in curs de valabilitate
 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta.
 • In cazul persoanelor casatorite recent, nu se accepta Cartea de Identitate anulata (perforata) de autoritati in vederea emiterii unei noi carti de identitate.

Suplimentar se reconfirma conditiile de calatorie legate de pandemie in momentul inscrierii si cu 5 zile inainte de plecare.


Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

experiente Bordeaux
Rataciti pe stradutele orasului
Golful Arcachon
Plaja din golful Arcachon
Nou!

Rezerva oferte online, in timp real!

Rezerva acum