Safari Break in Kenya

Următoarea plecare: 27.11.2019
Durată circuit
7 zile
1,850 Euro / persoană
Grup: între 6 și 12 persoane
Locuri disponibile: 12
Categorie: Flash
Grad de dificultate: Moderat

Lacul Nakuru & Masai Mara, accepți provocarea?

O escapadă în mijlocul naturii, ca într-o carte de povești: cu păsări flamingo, elefanți, lei, gazelele Impala, girafe, zebre, rinoceri albi, antilope, hipopotami, gheparzi și câte și mai câte. Pregătește-te pentru un spectacol greu de descris în cuvinte, în care ‘’regina natură’’ strălucește în toată splendoarea ei, cu flora și fauna Africii sălbatice.


Un spectacol în două acte: în apropierea apei, cu raiul roz al păsărilor Flamingo, alături de alte 450 specii de păsări, în Parcul Național Nakuru, și pe meleagurile savanei africane, în regatul
felinelor mari din Rezervația Națională Masai Mara. Împătimiții de safari știu că aici sunt șansele cele mai mari să vezi la câțiva metri de tine celebrul ‘’Big Five‘’ (elefantul, rinocerul, bivolul African, leul și leopardul). Explorează natura sălbatică și lasă-te prins în mrejele adrenalinei amestecate cu mirare și surpriză, cu furnicături pe piele, cu încântare și bucurie. Natura stârnește cele mai surpinzătoare și intense emoții. Iar tărâmul magic african poate aduce frumusețea emoțiilor din poveste mai aproape de noi, în realitate.

Experiențe incluse în ofertă

 • Safari in Rezervatia Masai Mara, inainte de rasaritul soarelui
 • Cazare in lodge-uri din mijlocul naturii, in 2 rezervatii naturale
 • Safari la sanctuar de rinoceri si girafe Rotchschild in Parcul National Nakuru

Itinerariu

Afla ce cuprinde acest circuit.

Plecare din București spre Doha la ora 00:35. Sosire în Doha la 05:20 și scurtă escală până la ora 08:15 când se pleacă spre Nairobi. Sosire in Nairobi la ora 14.10 si transfer la hotel pentru cazare. Seara cina la hotel si odihna. 

 • Cazare hotel Boma Nairobi sau similar 
 • Mese: cina.

Dimineața după micul dejun ne îmbarcăm în mașinile speciale de safari și plecăm în această aventură africană. Deplasare spre Lacul Nakuru. Sosire înainte de prânz la lodge și cazare. Prânzul este servit la lodge și după amiază avem primul « game drive » pentru câteva ore în jurul lacului Nakuru. Vom vedea o mare populație de păsări flamingo alături de un mare număr de rinoceri și girafe, parcul fiind cel mai mare sanctuar de rinoceri din Kenya, dar și pentru girafele Rotchschild. Pe malul lacului se pot vedea hipopotami, crocodili și peste 450 de specii de păsări în ambientul lor natural. Spectacolul oferit de păsări flamingo pe lacul Nakuru reprezintă unul dintre cele mai impresionante peisaje pe care natura îl poate oferi omului. Seara, cină și cazare la Lake Nakuru Sopa Lodge.

 • Cazare Lake Nakuru Sopa Lodge sau similar
 • Mese: mic dejun, prânz și cina.
 • Durata aproximativă a călătoriei Nairobi – Nakuru : 200 km / 3 ore și 30 de minute

 

După micul dejun servit devreme plecare cu mașina spre Rezervația Națională ”Masai Mara”. Această celebră rezervație este situată la granița dintre Kenya și Tanzania și este considerată una dintre cele mai bogate rezervații în numărul de feline și de animale. Sosire în timp pentru prânz la Mara Sopa Lodge. După prânz, pornim cu mașina de safari prin rezervația Masai Mara. Aici, dacă suntem norocoși vom putea vedea toate cele 5 animale denumite The Big Five. Tehnic, Masai Mara este o prelungire a rezervației naționale Serengeti din Tanzania și reprezintă doar 4% din întregul ecosistem Serengeti-Masai Mara, însă câmpiile verzi traversate de mici râuri oferă una dintre cele mai bune experiențe de safari din lume. Seara, întoarcere la lodge unde puteți să vă relaxați la piscină sau pe terasa camerei cu superbe priveliști către întinsele câmpii ale parcului său să beți o băutură înainte de cină la unul dintre barurile lodgeului.

 • Cazare Masai Mara Sopa Lodge sau similar
 • Mese: mic dejun, prânz și cina
 • Durata aproximativă a călătoriei Nakuru – Masai Mara: 320 km / 4 ore și 30 de minute

O zi plină pentru plimbări în rezervație. O primă plimbare se face la răsăritul soarelui pentru a vedea animalele la prima oră dimineașa, în drum spre râu pentru a se adapa sau în căutare de hrană. Acest safari la prima ora este o experiență unică și o oportunitate de a realiza câteva fotografii magice datorită luminii. Întoarcere la lodge pentru a lua micul dejun sau opțional micul dejun poate să fie servit în mijlocul rezervației în aer liber. Dimineața și după-amiaza sunt programate alte plimbări cu mașina prin rezervație. Opțional, puteți vizita un sat de Masai, unde veți vedea modul tradițional în care trăiesc încă războinicii Masai, în mijlocul savanei africane.

Toate mesele sunt servite la restaurantul de la Mara Sopa Lodge. Între reprizele de safari vă puteți relaxa la piscina complexului. Opțional puteți opta pentru o cină barbeque în mijlocul naturii cu muzică și dansuri tradiționale masai (cost aproximativ 50 USD/persoană).

 • Cazare Masai Mara Sopa Lodge sau similar.
 • Mese: mic dejun, prânz și cina.
 • Durata calatoriei: plimbări prin parc cu mașina dimineața și după-amiaza.

Vom porni dimineața într-un safari înainte de micul dejun pentru a vedea cum natura se trezește la viață și cum animalele savanei se deplasează în căutare de apă și mâncare. După micul dejun, plecare înapoi spre Nairobi cu un ultim game-drive prin Masai Mara în drum spre ieșirea din parc. Vom ajunge după-amiază în Nairobi si transfer direct la aeroport pentru zborul Qatar Airways cu plecare la ora 17:20 spre Doha. Sosire in Doha la ora 23.25 si escala peste noapte in aeroportul din Doha.

Plecare de pe aeroportul din Doha la ora 06:50 și sosire pe aeroportul Otopeni la ora 11:55.

×Inchide

Servicii incluse

Plecare 14.08.2019:

 • Persoana in camera dubla: 1.880 Euro
 • Persoana in camera single: 2.000 Euro

Plecare: 27.11.2019: 

 • Persoana in camera dubla: 1850 Euro
 •  Persoana in camera single: 1970 Euro.
Cost

Pachetul include:

 • Bilete de avion cu Qatar Airways pe ruta București - Nairobi și retur, via Doha
 • Toate taxele de aeroport și taxa de bagaje pentru aceste zboruri
 • Cazări:
  • 1 noapte în Nairobi la hotel de 4*
  • 1 noapte în Lake Nakuru Sopa Lodge sau similar
  • 2 nopți în Masai Mara Sopa Lodge sau similar

* pentru lodge-uri nu există clasificare însă condițiile sunt similare unui hotel de 4*

 • Mese:
  • mic dejun în Nairobi
  • pensiune completă 3 zile pe durata programului de safari
  • cina la hotelul din Nairobi
  • program de safari în Lacul Nakuru & Masai Mara, 4 zile/3 nopți cu ghid/șofer vorbitor de limba engleză
  • taxe de intrare în Parcurile Naționale din Kenya

Pachetul nu include:

 • Taxa de viză Kenya : 55 Euro/persoană (se achită odată cu pachetul turistic și se obține înainte de plecare)
 • Vaccinurile și medicamentele recomandate pentru vizita în Kenya
 • Băuturile în timpul meselor
 • Asigurarea medicală și asigurarea storno a călătoriei
 • Bacșișul pentru ghidul de safari (~ 25 USD/persoana)

Informații practice:

 • Schimbul valutar

Se poate face la birouri de schimb valutar care sunt majoritatea fără comision sau la bănci și la recepția hotelurilor, unde se percepe un comision. Turiștii care merg direct în safari pot schimba bani pe aeroportul din Nairobi sau la recepția lodge-urilor. Există un schimb mai bun pentru bancnote de 50 și 100 USD sau Euro față de cele de 5, 10 și 20 Euro.

 • Bacșiș

Pentru hamalii din aeroport sau hoteluri un bacșiș de 1 Euro/USD este de ajuns. La finalul programului de safari, o regulă nescrisă a turismului în Kenya spune că trebuie să oferiți un bacșiș ghidului care a condus mașina de safari. Aproximativ 5 USD/zi /persoana este un bacșiș normal. La restaurante și baruri taxa de serviciu este adăugată, însă dacă ați fost mulțumiți puteți rotunji suma plătită.

 • Cazarea în parcurile naționale

În rezervațiile naturale cazarea se face în hoteluri special amenajate. Acestea nu au aceeași clasificare ca și hotelurile din orașe. Hotelurile sunt denumite lodge-uri și oferă tot confortul necesar turiștilor, fiind construite cu materiale locale și în stil tradițional, însă păstrând facilitățile unui hotel de lux. Fiecare cameră are baie proprie, sistem de ventilație, plasă în jurul patului pentru a vă proteja de țânțari. Hotelurile dispun de restaurant, bar, piscină.

 • Îmbrăcăminte și accesorii

Îmbrăcămintea casual este recomandată pe durata programului de safari. În parcurile naționale drumurile sunt neasfaltate, există mult praf și este cald în timpul zilei. Se recomandă culori neutre, îmbracaminte din bumbac, încălțăminte comodă (ghete scurte sau înălțăminte sport), o geacă de ploaie, o geacă subțire de toamnă sau un pulover pentru diminețile și serile mai răcoroase. Pentru cină recomandăm o ținută smart casual.

Ochelari de soare și loțiune de protecție împotriva razelor solare sunt obligatorii. Pălăria de soare o să fie foartă utilă pe durata vacanței în Kenya, însă aceasta poate să fie cumpărată și din Kenya existând multe sortimente la fiecare lodge sau hotel. Un binoclu o să fie de ajutor la urmărirea animalelor și păsărilor din parcurile naționale.

 • Sfaturi medicale

Febra galbenă: vaccinul împotriva febrei galbene este recomandat tuturor celor care călătoresc în Kenya. Dacă intrați în Kenya dintr-o țară unde sunt înregistrate cazuri de febră galbenă (Sudan, Uganda, Zambia, Tanzania) atunci vaccinul este obligatoriu. Este important să aveți în bagaj alături de pașaport și Certificatul Internațional de Vaccinari (cereți acest certificat doctorului după ce veți face vaccinul). Vaccinurile pentru Hepatita A&B, difterie, poliomielită, febră tifoidă sunt doar opționale, însă doctorii le recomandă insistent.
Malaria: medicamentele anti-malarie sunt recomandate pentru toți călătorii în Kenya. Există mai multe tipuri de medicamente anti-malarie. Cereți sfatul unui doctor înainte de cumpărarea medicamentelor anti-malarie. Tratamentul nu se recomandă femeilor însărcinate, iar pe perioada tratamentului femeile nu pot rămane însărcinate.
Apa nu este potabilă în Kenya. Nu beți decât apa îmbuteliată și folosiți apa îmbuteliată chiar și atunci când vă spălați pe dinți.
Vă recomandăm să aveți o trusă medicală cu medicamente împotriva indigestiilor, durerilor de orice fel, spray împotriva țânțarilor.

Detalii servicii

Qatar Airways

Dus Bucuresti - Doha - Nairobi:

București - Doha 00:35 -05:20

Doha Nairobi 08:15 - 14:10 

Retur Nairobi - Doha - Bucuresti

Nairobi Doha 17:20 - 23:25 

Doha - București 06:50 - 11:55.

Bilete de avion
 • 1 noapte în Nairobi la hotel de 4*
 • 1 noapte în Lake Nakuru Sopa Lodge sau similar
 • 2 nopți în Masai Mara Sopa Lodge sau similar

* pentru lodge-uri nu există clasificare însă condițiile sunt similare unui hotel de 4*

Cazare

Mese:

 • mic dejun si cina în Nairobi
 • pensiune completă 3 zile pe durata programului de safari
Mese

Experiențe:

 • Safari în Rezervația Masai Mara, înainte de răsăritul soarelui
 • Cazare în lodge-uri din mijlocul naturii, în 2 rezervații naturale
 • Safari la sanctuar de rinoceri și girafe Rotchschild în Parcul Național Nakuru
Experiente locale

În funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului.

Modalitatea de plată a pachetului este:

 • Avans de 50% din valoarea excursiei în momentul înscrierii.
 • Plata integrală cu cel târziu 30 de zile înainte de data plecării.

În cazul în care turistul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe următoarele penalizări:
a) 25 % din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în 46 de zile calendaristice înainte de data plecării;
b) 50 % din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 45-30 de zile înainte de data plecării;
c) 100 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 30 de zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Documente de călătorie:

 • Documentele necesare călătoriei: pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data întoarcerii. Asigurarea medicală nu este obligatorie dar este recomandată. Informații suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.
 • În funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului.
 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
 • Viza se poate obține la sosirea în Kenya sau on-line înainte de plecare. Recomandăm obținerea vizei înaintea deplasarii.

Documente pentru minori:

 • MINORII trebuie să îndeplinească condiții speciale pentru a călători în străinătate. Conform Legii nr. 248/20.07.2005, minorii însoțiți de ambii părinți trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca și aceștia pentru a călători în străinătate. În cazul în care unul dintre părinți poartă alt nume decât minorul, este necesară prezentarea certificatului de naștere a minorului
 • Minorii însoțiți doar de unul dintre părinți trebuie să prezinte la frontiera română declarație notarială de acord a părintelul care NU călătorește. În cazul părinților divorțați sau decedați, se prezintă hotărârea judecătorească definitivă prin care minorul este încredințat părintelui împreună cu care călătorește, sau după caz certificatul de deces
 • Minorii încredințați unor adulți, alții decât părinții sau ocrotitorii legali, trebuie să fie în posesia declarațiilor notariale ale ambilor părinți, iar adultul împuternicit trebuie să prezinte certificat de cazier judiciar. Informații suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.

Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.


Răsfoiește jurnalul de călător și accesează recomandările noastre

Pe blogul nostru iei parte la popasuri gastronomice exotice, descoperi oferte de neratat și ești transpus
în obiceiurile comunităților locale. Tu ce lifestyle de călător ai?


Galerie foto

Vezi frumusetile locului prin ochii fotografului.

Kenya apus de soare Masai Mara
Safari Kenya_Explore Travel_rinocer
Safari Kenya_Explore Travel_Masai Mara
Parcul National Nakuru safari
Masai
Zebre în Rezervația Națională Masai Mara